Ne a múlton tűnődjetek!

„Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni – talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” (Ézsaiás könyve 43,18-19)

 

Mikor a múltunk eseményeit idézzük fel, olykor szembe kell néznünk elmulasztott, elrontott dolgainkkal. Nagy erővel tudnak olyan mondatok dübörögni gondolatainkban, mint hogy „lehetett volna másképp”, ezt vagy azt „már nem tudom helyrehozni”, vagy „elrontottam az egész életem”. Mindannyian hozunk a múltból különböző terheket, amelyek hatással vannak jelenünkre: sebeket, melyeket felelőtlenül kimondott szavak okoztak, elutasításokat, melyek akár tettekben is megnyilvánultak. Sokan zárkóznak be a régi dolgokon való tűnődés, rágódás börtönébe, ahol egy egész élet tűnhet értéktelennek a múlt kihasználatlannak vélt lehetőségei miatt. Meddig kell ezeket a terheket hordozni?
Isten ma is tud újat cselekedni, és személyesen felkínálja neked, hogy a krisztusi kegyelmet elfogadva szabadulj fel a magadnak, és másoknak való megbocsátásra. Ezt követően engedd el a múlt vádlásait, és nézz fel Istenre! Igéje által vezetni akar téged, mert terve van veled! A szomorúság, csüggedés sivatagjában életet adó folyókat fakaszt a Biblia szavai által. Oda kell mennünk ehhez a forráshoz, hogy az üdítő, erőt adó, utat mutató ige által lássuk meg, hogy az Isten nem hagyott magunkra minket. Istennél nem létezik végleg elrontott élet, amit ne lehetne meggyógyítani, helyrehozni.

 

A pusztában nem lehet életben maradni, ha nincs az életet biztosító forrás. Hiábavaló az elkészített út, ha nem lesz erőnk, hitünk azon járni. Hányszor szólt hozzád az Isten az Ő igéje által? Miért csak a mások által megtöltött kulacsból iszol? Vedd kezedbe a Bibliát, és olvasd: igyál a friss forrásból! Felfrissülsz és erőt kapsz, kitisztul a fáradtságtól elhomályosult látásod, és meglátod az ösvényt, ahol menned kell.
Istennel együtt járva egy új élet vár rád, ahol meggyógyulnak a sebek, megszületnek az új célok, és felszabadul a lélek az előtte álló élet boldogságára. Hidd el, hogy nem csak múltad van, hanem Istennél elkészített, örökkévaló jövő.
 
Kiss János

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Betű méret
Háttér eltávolítása