Kulcsár Tibor (1986-1989)

Kulcsár Tibor testvérrel levelező kapcsolatban voltunk, igen sok levelet váltottunk, mielőtt lelkipásztorunk lett.

1986. augusztus 19-én költözött ide feleségével együtt. 1986. szeptember 14-én volt a beiktatása. A jó értelembe vett „fővárosi erők” miatt sem volt számára könnyű ez a döntés. Szolgálatának nálunk töltött rövid ideje is jelzi ezt. Hisszük azonban, hogy Isten tudtával történt, aki azokat bízza többre, akik a kevesen is hűek. Munkában nem volt hiány itt sem, hiszen a félig kész bakonszegi imaházat kellett befejezni. Később a hencidai imaház építését is menedzselte. 1989. április 29-től május 1-ig kerületi Ifjúsági Konferenciát szerveztünk, amit Sátoraljaújhelyen tartottunk meg. Kulcsár testvér sok éneket fordított angolról magyarra. A konferencia alatt ezekből három éneket tanultunk meg: „Megtört a teste”, „Nagy Király”, ”Tégy engem békeköveteddé”. Ezek az énekek a Jézus az Úr című énekeskönyvben találhatóak.

Kapcsolataiból sok áldás származott. Az ő közreműködésével cseréltük ki az úrvacsorázó készletünket is. Amennyire tőlünk tellett, igyekeztük támogatni munkájában. Támogattuk pl. a rüchlikoni utat, új gépkocsit előlegeztünk meg.. stb. Mindezek áldásként visszahatottak a gyülekezetre.

Emlékezetes volt a budafoki út, ahová az énekkar is elkísérte Kulcsár testvért, itt több olyan testvérrel találkoztunk, akik tőlünk származtak el. Jó volt látni a régi arcokat.

Tisztában voltunk vele, hogy előbb-utóbb elmegy Budapestre. Ez csak idő kérdése volt. Annak ellenére, hogy tudtuk, mégis rosszul esett, mikor bekövetkezett. Első gyermekük itt született. A budafoki baptista gyülekezet meghívását elfogadva távoztak tőlünk. Figyelemmel kísérve a Berettyóújfaluban avatott lelkipásztorok életét, az ő esetükben is örömmel látjuk, milyen értékes munkát végeznek a gyülekezetben és a MERA rádiónál, feleségével Kulcsár (Ádány) Anikóval együtt.