TELEK alkalmak 2016. március 11-13. Tiszántúli és Erdélyi Lelkimunkások Evangélizációs Konferenciája

Március 11. (péntek):

A hétvége szolgálattevője Balogh Ferenc, Hadad község (Erdély) polgármestere, baptista lelkipásztor.
Alapige: János jelenések 20: 11-15

Szeretnénk tudni, hogy mit hoz a jövő. Isten világosan leírta a Bibliában, hogy mire számíthatunk, így fel tudunk készülni és nem fog váratlanul érni. A Biblia leírja azt is, hogy egyszer mindenkinek meg kell jelennie Isten ítélőszéke előtt. Jézus kinyitja majd az Élet könyvét. A kérdés az, hogy benne van-e a neved? Már itt a földön élve megbizonyosodhatsz e felől. Meg van a bizonyosságod? Ha nem tudod, hogy hova kerülsz a halálod után, keresd addig, míg megnyugtató választ nem kapsz. Még van lehetőséged felkészülni az Istennel való találkozásra.

Nincs üdvösséged, a neved nem kerülhet be az Élet könyvébe jó cselekedetek miatt. Ezt nem lehet kiérdemelni…. Egyedül csak a megtérés által! Megtérés: eldönteni, hogy életedet a Biblia tanítása szerint szeretnéd élni, bűnbánat, Jézus elfogadása, megvallása. Ma még van lehetőséged dönteni!
Isten utálja a kétszínűséget! Ne légy vasárnapi hívő! Ha vétkeztél, lásd be, törj össze, kérd Isten bocsánatát és menj tovább.

Bizonyságtételek, énekszolgálatok hangzottak el.

 

Március 12. (szombat):

Balogh Ferenc, hadadi lelkipásztor szolgált ismét közöttünk.
Alapige: János evangéliuma 8:12

Az ördög megvakít (lázadás, megkeseredés által), becsap. Célja az, hogy maradj meg a bűneidben, ne láss túl az életen („Amit látsz, megfogsz, az a tied.” „Élvezd az életet!”), fogadj be egy kicsit a sötétségből. Ezáltal nem lehetsz azzá, akivé rendelt Isten, hiszen Ő maga a világosság és nem tud közösséget vállalni a sötétséggel.
Isten célja, hogy visszavezessen a világosságra. Az az akarata, hogy meglásd és felismerd az életre vezető utat.

A megvilágosodás első jele hogy meglátod saját bűneidet, összetörsz és sírsz. Ezután tapasztalod meg
Isten felszabadító örömét. Ráébredsz arra, hogy milyen értékes vagyok, hiszen a saját fiát áldozta fel érted!!
A bűn legnagyobb ereje abban van, hogy nem vallod meg, titkolod. A Sátán nem adja fel. Hiába lettél az Úr gyermeke, újra és újra nagy erővel támad. Nem mindig látványos módon, ilyen pl. a „lágymelegség”. Ez azonban elegendő ahhoz, hogy a sötétség állapotában maradjál.

Lehetsz életet mentő sebész, professzor, vihetsz véghez nagy és látványos dolgokat. Ám Isten ennél nagyobb dologra hívott el. Arra, hogy az ő munkatársa légy, és az élet útjára hívj embereket. Életeket ments!! Legyél Isten buzgó, hűséges munkatársa! Ne pazarold az idődet, életed haszontalan, (el)múló dolgokra!

A nagykereki fiatalok mellett, gyülekezetünk néhány tagjának tanúságtétele is elhangzott.

 

Március 13. (vasárnap):

Vasárnap délelőtt
Alapige: Jakab 3: 13-18

Meg lehet mindened, de ha nincs békességed, nem lehetsz boldog. Békességet egyedül Isten tud adni. Ahhoz, hogy a békességet megtartsuk, szükségünk van bölcsességre, tiszta szívre. Harag, irigység befogadása elűzi a békességet. A harag, az irigység saját magad számára a legkártékonyabb. Először önmagunkat, majd ha ez kijön (a szánkon), akkor ez másokat is rombol. Szelídség és bölcsesség jellemezzen, ne legyél az Ördög eszköze, ne vágj vissza.

A békességet „eladni” nem szabad, ne köss kompromisszumokat!

Isten arra hívott el, hogy békekövet legyél!
Isten formálja a gyülekezetet, nem mi. Okkal helyezett a családodba.

 

Vasárnap délután
Alapige: Máté 5: 9

A délutáni alkalmon is a békesség volt a középpontban.
Isten kész megbocsátani, békülni, hív bennünket magához. Az emberek válasza erre az volt, hogy Isten Fiát, prófétáit megölték. Büszkeségük megmaradt, nem tudtak/nak megalázkodni.

Isten hosszan tűr, azt akarja, hogy minden ember a megtérésre eljusson. Szerető Atya ő.
Sokan mondják, hogy hisznek, de a megtérést elutasítják, mert az engedetlenség, szégyenérzet, gyávaság, büszkeség visszatartja őket.
Ha megbékélsz Istennel, belső békesség, biztonság, boldogság lesz a szívedben.

A fiatal házasok énekei mellett elhangzottak bizonyságtételek is.