Magyar Baptista Világtalálkozó 2017 - Debrecen

2017. augusztus 4–6-a között került megrendezésre, immár negyedik alkalommal a Magyar Baptisták Világtalálkozója. 2006 után, ismét a debreceni Főnix Csarnok adott ennek otthont. 

A találkozó jelmondata: Valami új született!  
A szervezők az esemény témaválasztásával hangsúlyozni szerették volna az 500 éve történtek fontosságát (reformáció), „benne az anabaptisták és baptista közösségünk egyik fő alapértékét, az újjászületés alapvető igazságát.” 500 éve valami új kezdődött el, hiszen volt Valaki, aki 2000 évvel ezelőtt eljött, hogy teljesen újat kezdjen velünk.

A hétvége fő előadója a Baptista Világszövetség elnöke, Ngwedla Paul Msiza dél-afrikai lelkipásztor volt. Számtalan program várta az érdeklődőket: nyilvános bemerítés, dicsőítő alkalmak, fúvós- illetve szimfonikus zenekari szolgálatok, több száz fős kórus, missziós bemutatók, Kornya-díj(ak) átadása, bibliai hagyományőrzők, baptista elődeink tanúságtételei, közös úrvacsora.
A gyermekeket szombat délután ugráló vár, arcfestés, játékok várták.
A közös ünneplésbe siket testvéreink jelnyelvi tolmács segítségével kapcsolódhattak be.

Az a vágyunk 2017-ben (is), hogy a Szent Lélek által még sokan újjászülethetnének, új gyülekezetek, kapcsolatok jönnének létre és növekedne baptista közösségünk!