2019. október 06.- Hálaadó nap és bemerítés

2019. október 6-án 10 órai kezdettel hálaadó napot tartott gyülekezetünk, melyen a soltvadkerti baptista testvérek voltak a vendégeink, akik énekekkel, bizonyságtételekkel szolgáltak ezen a délelőttön. Igét hirdetett lelkipásztoruk, gyülekezetünk elszármazottja Vass Zoltán Arnold testvér.

Délután Vass testvér a jól ismert tékozló fiú történetéről beszélt, kiemelve az Atya szeretetét, helyreállító kegyelmét, vágyakozását tékozló kisebbik fia után.

Bemerítkezőnk, Györgyi Jánosné Eta néni volt, aki gyermekkorában rendszeresen járt református templomba, majd házasságkötése és a fővárosba költözésük után távolabb került Istentől. Évek múlva tért vissza családjával Berettyóújfaluba, amikor feltámadt a szívében a vágy a közösség, illetve Isten után, és vasárnaponként a helyi református templomba kezdett járni, a Bibliát is rendszeresen olvasta. Egy testvérnő hívta el gyülekezetünkbe. Érezte az Úr vonzását, Isten hirdetett igéje lelki eledelként erősítette. Amikor betegségében az Úr megtartotta, megfogadta, hogy bármi legyen is az akadálya, nem számol vele, be szeretne merítkezni, és ezt a közösséget tekinti lelki otthonának. Külön öröm volt számára/számunkra, hogy családja is eljött és részesei lehettek ennek az örömteli eseménynek.

Az ünnepély szeretetvendégséggel zárult. 

Képek: