2015. július 13-19. Kerületi gyermektábor Felsőtárkány – Tűzoltótábor

 Elérkezett az idei tábor, amelyet a gyermekek mellett a felnőttek is nagyon vártak.

A hét központi témája a tűz volt. Két tűzoltó testvérünk, Puskás Szabolcs (Berettyóújfalu) és Szűcs Dániel (Nagyvarsány) vezette be szakmájuk rejtelmeibe a gyermekeket délelőttönként.

A délelőtti dicsőítések után életkor szerinti csoportokba osztva tanulhattak a gyermekek Jézusról, a Biblia igazságairól. A felnőttek csoportját Révész Árpád és felesége, Ildikó vezette. Személyes bizonyságaikkal, gyakorlatias tanácsaikkal áldásul lehettek.

Az esti alkalmakkor Takács Zoltán (Mátészalka), Papp Dániel (Berettyóújfalu) és Bögös Jenő (Kisújszállás) testvérek tanították a táborozókat. 

A tábor lakói színek alapján csapatokra voltak osztva: piros, kék, sárga és zöld csapatok versenyeztek egymással. Ügyességi játékok, foci, zsinórlabda, ping-pong versenyek során mérhették össze tudásukat. Az abszolút győztes a kék csapat lett.

Amelyik gyermek segítőkész, aktív volt, tudta az aranymondásokat, viselte a névjegykártyáját, csapatának szalagját, dicsérőcédulát(kat) kapott, amelyeket a tábori kantinban értékes ajándékokra válthatott be.

Egyik délután Egerből érkezett egy szer (tűzoltóautó) a táborba, így közelebbről is szemügyre vehették a gyermekek/felnőttek a speciális felszereléseket, felpróbálhatták a sisakokat, „vezethették” az autót.

Az idei évi újdonsága a közelmúltban elkészült úszómedence volt, amelynek hideg vize sem szegte a gyermekek kedvét.

Isten jó idővel áldotta meg a táborozókat, így lehetőség volt egy este tábortüzet is gyújtani, a gyermekek nagy örömére.

Áldásos, vidám, gyorsan elrepülő hét részesei lehettünk. Együtt dicsérhettük az Urat, imádkozhattunk, nevettünk….. új barátságok születtek, gyermekek adták át életüket Jézusnak!

Habár a jövő nyár még messze van, de hisszük, hogy az Úr ehhez hasonlóan áldottá fogja tenni az elkövetkezendő tábort(okat) is!!